Zdravljenje krčnih žil in pajkastih žil

Krčne žile in njihove manjše sorodnice, pajkaste žile, so lahko neprijetne in strašljive. Ne le, da so videti grde in da ste zaradi njih videti starejši, kot ste, ampak lahko kažejo tudi na težave z ožiljem, ki lahko vodijo do nevarnejših zdravstvenih težav.

Če imate krčne žile ali pajkaste žile in jih želite oceniti ali zdraviti, vam lahko pomaga podjetje Premier Vein & Vascular iz Tampe in Larga na Floridi.

Krčne žile so razširjene vene - običajno na nogah -, ki jih je mogoče videti skozi kožo in so na videz žilave in razbarvane. Pajkaste vene so manjše in bližje površini kože. Oboje nastane, ko žilne zaklopke ne uspejo preprečiti povratnega toka krvi na poti iz okončin nazaj v srce. Zaradi tega se kri zbira v žilah, kar se kaže v vidnih grudicah in žilah, ki spominjajo na vrvi. Če imate krčne ali pajkaste žile, lahko opazite tudi simptome, kot so občutek teže v nogah ter bolečine, občutljivost in/ali otekanje na tem področju.

Za zdravljenje krčnih žil in pajkastih žil imamo na voljo več načinov, vključno z ablacijo in mikroflebektomijo ali skleroterapijo. Vsak bolnik bi moral vedeti, da lahko obe bolezni uspešno, enostavno in z minimalnim izostankom zdravimo.

Zdravnik vam lahko za izboljšanje stanja vaših ven priporoči tudi nošenje kompresijskih nogavic, redno telesno vadbo, dvigovanje nog, izogibanje dolgotrajnemu stanju ali dvigovanju težkih bremen ali hujšanje. Čeprav se s takšnimi konzervativnimi pristopi morda ne boste znebili trenutnih pajkastih ali krčnih žil, lahko preprečite, da bi jih imeli še več.