Kako se diagnosticirajo krčne žile?

Diagnosticiranje krčnih žil je lahko preprosto ali zahteva bolj zapletene postopke. Načeloma se za diagnosticiranje krčnih žil uporabljajo naslednje metode:

  1. Vizualni pregled: Zdravnik bo pregledal vaše noge in poiščel vidne znake krčnih žil, kot so razširjene vene, modrice, otekline in spremenjena koža.

  2. Ultrazvok: Ultrazvok je neinvazivna metoda, ki se uporablja za pregled notranjih struktur vaših žil. Ultrazvočni pregled bo pokazal, kako dobro delujejo ventili v vaših venah in kakšna je pretok krvi v njih.

  3. Angiografija: Angiografija je invazivna metoda pregleda, ki se uporablja za pregled notranjih struktur vaših žil z uporabo kontrastnega sredstva in rentgenskega sevanja.

4.Flebografija: Flebografija je invazivna metoda, ki se uporablja za pregled notranjih struktur vaših žil z uporabo kontrastnega sredstva. Metoda se uporablja za pregled stanja venskega sistema in za določitev vzroka krčnih žil.

Zdravnik bo po pregledu in pregledu vaših simptomov in zgodovine bolezni ter rezultatih testiranja, določil najbolj primerno metodo za diagnosticiranje krčnih žil.